Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

fredag 29 juni 2012

Niagarafallet på G .)

Idag kom vi äntligen till skott med mitt vattenfall! Jeeejjj!!
Blev ju tvungen att vänta på lite karlakraft, cement och armering. Bra kvinna klarar sej själv,,,men ibland är det skönt med lite kraftigare hjälp...och nån som förstår sej på utan att man ska vara tvungen att ta reda på och googla allt här i världen:)
Idag blev det bara grunden till "fallet". Det har grundats med kross innan och idag gjöt vi en platta som nu ska torka innan jag kan ta itu med fallet. Suck,,det där att vänta mellan varje moment gillar jag inte. Vill helst köra på i hundra när jag en gång kommer till skott och har den rätta inspissen.
Men det är som med möbelmålningen...tvätta, vänta, slipa, tvätta, vänta, kvistlack, vänta, grunda, vänta, måla, vänta, måla......osv. höhö.

Fint med en kraftkarl som gör grovjobbet!!:)


So far, so good:) Sen då?? Njää,,jag har ingen plan som Charles Ingvar Jönsson i Jönssonligan...tyvärr. Fårse då vad det bidde. Lär väl inte bli färdig iallafall denna sommar...inte med den här farten. Men det är på gång och bra så!

En grundmålning blev det också idag på det här charmiga bordet,,fint som det är, men ägarinnan vill ha det vitt och sen får vi se vad mera det blir. Där har vi en faktiskt en plan ihop, hon och jag,,,om planen håller sen återstår att se:) Så här ser det iallafall ut "före" och "efter" ska förhoppningsvis bli ännu bättre....



Sen måste jag bara få lägga ut en bild igen på denna otroliga hortensia,,,den är väl galen eller?!?!
Ska jag söka till blompsyket eller lägga in henne på nån avdelning för överaktiva blommor,,,nån hjälp lär hon väl behöva!?!!  Hon är så underbar så hon nästan är overklig!
Undrar om hon inte snart skulle platsa i Guiness rekordbok!!! Och hur ser hon ut i höst om jag får henne att frodas och trivas som hittills?!?!
Den stooora Mimmivovven som sitter bredvid verkar bara vara en liten dvärgspets i jämförelse med den monsterblomman eller hur?!! ;)


 För rättvis jämförelse lade jag en tändsticksask i blomman....som synes kanske,,,eller inte!:)


                         EN JÄTTESKÖN SOMMARHELG TILL ER ALLA!!



onsdag 27 juni 2012

En kväll me vännen Nina :)

...blev det ikväll!
Solen tittade värmande fram efter regnet när jag satte mej i bilen och satte kurs mot Stobackan:)
Hade i vanlig ordning försenat mej både till hennes födelsedag och till dotterns konfirmation...suck!
Nåja nu var det inte så illa med konfirmationen, men eftersom jag såg "brickan" målad så kunde jag ju inte uppvakta förrän brickan var målad:) Och det gick ju inte på ett huj i midsommarhelgen sååå...det blev en försenad uppvakting.
Tror iallafall dom börjar känna mej, mina vänner...Gumman som alltid haltar en bit efter alla andra!!! Men man får inte säga "det är sån jag är"...utan man ska säga att "jag ska skärpa mej"!! ;) Okeeej!! (hur man nu gör det när minnet inte precis blir bättre med åren....)

Hur som haver...så hade vi en härlig kväll med prommis med Mimmi och kaffe på punshverandan med goooda kakor och snack och skratt. Mycket som ska gås igenom och repeteras när det inte är varje vecka man ses:)))
Mitt lilla hobbyfinger har nu fått för sej att det är text på brickor den vill göra...svåråtkomliga ytor på brickor med hög kant...:) Men nåja, jag lyder och min hjärna spottar "brickideer" på löpande band...som jag nu tyvärr inte hinner med att förverkliga i sommartid. En liten kvällstund blir det iallafall och då flinkar jag på så gott det går
.
Ett bord åt en annan vän hämtade jag också idag,,,så nu har hjärnan tagit en avtagsväg och börjat sin lilla runda runt den..
Sen har jag mitt lilla vattenfall som jag verkligen borde ta itu med till helgen innan ogräset IGEN börjar gro under grunden och snön faller IGEN innan jag hunnit komma till skott....
Varför är sommaren så kort???!!!!
Så är snuset slut, dags igen för en Haparandatur eller kryssning,,suck..,,husvagnen väntar på en runda,,sommarstugan hägrar,, tomatkarneval och porijazz..!!
Varför är sommaren så kort?!.... Och så ska man jobba också!! Som om det inte räckte med allt annat:)) hehe..
Satt just och tänkte att man inte haft en sommarsemester på 20 år!! Ja okej,,vi har ju två långa månader på vintrarna,,men om jag fick byta åtminstone 1 år så skulle det vara härligt!!
Jaja,,,låter förvisso som ett välfärdsproblem:)
Nog snackat! Lite bilder av mitt "brickdille", det som levererades till Nina och Felicia ikväll.




Ja nu är det ju inte så att jag målat ALLT själv!!! Dom här muggarna från Rörstrand tycker jag själv är bara så ljuvliga!! Annorlunda, charmiga och helt bedårande!! Den känslan man får av dom är att konstnärinnan varit lycklig den dag hon satte sej vid sitt staffli,, ritat på måfå och bara i sin sprudlande lycka  kastat av sej sina gamla trasor och "stassat" upp sej och känt sej som en fågel som vill flyga..:))) Härligt!! Lööv it!!



 Så Grattis till vännen Nina och lycka, lycka och mera lycka på färden i livet till konfirmanden, söta Felicia!! <3

måndag 25 juni 2012

och midsommarn över....

Då igen.
Fort som alla andra helgar drar den förbi, men njutit av solen, varma vindar, mat o dryck, naturen och dess fågelliv har man.
Trots att det kändes lite konstigt att vi skulle fira aftonen ensammer, polarn, Mimmi, dragspelet och jag så blev den ändå helt bra, fast det inte riktigt, riktigt kändes som midsommarafton då iallafall:)
Men hallååå,,vi hade ju tur med vädret och då är det inte läge att klaga på någonting! Underbar afton och en lika underbar midsommardagsmorgon. Helt ljuvlig!
Midsommardagskvällen hoppade vi i bilen och for hem och fortsatte grillandet på vår nystylade terass för att också hinna njuta av den:)
Bilder säger mer än tusen ord så jag fortsätter med dom
  Midsommarafton började iallafall med en ros från polarn:)   Vår 22-åriga förlovningsdag råkade i år infalla på den rätta dagen   .22 år sen vi bytte ringar på en alldeles ljuvlig plats i Geiranger i Norge <3

                                     
                                       


Jag kunde ju inte vara sämre, så jag smög mej och plockade en bukett liljekonvaljer åt honom,,,och det säger jag bara,,jag hade iallafall mera möda med det fast det inte kostade nåt i pengar men myggen lyckades nästan ta död på mej:)))

 En enkel middag men ack så god! Nyrökt lax från bästa fiskrökaren Rönnqvist,,,Guudomligt gott! Och "äkta åker-nypotatis" från Tjöck och en kall röra med sallad till.

 Och natuligtvis...vad vore ett midsommarbord utan Malax limpan,,,äkta sössubryö är ett måste:)

              Hugg in lilla gumman! Nu ska en malaxbo smörja skrovet så det står härliga till!! :)


                   Efter maten och bastun en promenad med lilla fröken Mimmi i grannskapet....
                                             Fina fröknar i midsommarskrud:)))



                                             Ingen sommar utan reggae....thäähäää:)))


 Och till min stora lycka kom mamma svan med sina små nystan glidande i grannens lilla å:)


medan pappa svan väntande och vaktade...


 Vilken bild!!!! Tror jag tog 20 kort och hann igen bli biten till döds av dumma myggor, men det var det värt!!!
                                                       





                          Och en trött liten gumma njuter på terassen efter promenaden...:)


                              medan mamma njuter av pelargonerna och solnedgången...

Klockan över 12 och allt är uppätet, gumman har dragit kostervalsen, Nidälven, Idas sommarvisa och Liljekonvaljens avsked på dragspelet till grannarnas förfäran!:))) Dags för sängen och dom 7 blommorna under huvudkudden....för Mimmis del:)))

MIDSOMMARDAGEN

Började med strålande, värmande sol och spegellungt i viken


                                                         Efter en liten kanotfärd...


                                                             och ett morgondopp...


                       ...smakade Malaxlimpan med lax, ägg, räkor och mojs underbart på bryggan!
Ica och Elliot slöt också upp hos gamlingarna en stund på en macka och kaffe, senare också Lina som nobbade mackan!!! Kan inte finnas ett uns Malaxblod i henne!!:)))


Och kvällen slutade på hemmaterassen  med en grillad oxfilé och trött efter havsluften blev det en tidig kväll:)













torsdag 21 juni 2012

Midsommar runt knuten:)

Nu ligger den här igen framför oss,,,det som vi väntar på hela den mörka, kalla tiden på året!
Den ljusaste, grönaste, härligaste helgen på året....Ahhhh så underbar och ack så kort...
Det gäller att insupa och njuta av varje ledig stund och i år lär vi få tid, både på gott och ont, att njuta i lugn och ro. Inget trevligt samvaro med vänner, som brukligt är och som man vill och tycker hör ett midsommarfirande till..bara polarn, Mimmi, jag, en kanot och en rökt lax på sommarstugan...
Det känns lite tråkigt och konstigt men det blir säkert bra också. Inte känt mej så riktigt alert på sistone så en "tråkig" helg med sol, lugn och ro och nån tur med kanoten blir säkert en injektion med hoppupp.
Idag har polarn och jag hållit på med markisjobb på terassen halva dan. Slutresultatet blev riktigt bra, så nu behöver jag inte flänga ut och in med soffdynor och dukar varje kväll,,dessutom blev det ett riktigt bra solskydd för vårt sovrumsfönster. Lina och kompisar får husera här i morgonkväll...hoppas damerna lämnar lägret som dom fann det....:)
Inför vittnens närvaro lägger jag iallafall ut kort på hur det såg ut INNAN!:)) Efter midsommar kommer korten på efter..:)
Polarn hämtade hem midsommarlaxen ikväll också...ÅHHHH,,,så gudoooomligt god så det går inte att beskriva!! Rökt av världens bästa fiskrökare, Rönnqvist i Skrattnäs!! Han kan det där han!! Förstår inte hur han bär sej åt, men han har väl då också rökt en och annan fisk i sitt liv:) A taste of heaven!
Så mycket mer begär jag inte av denna midsommar. Sol, rökt lax en blombukett av vilda blommor och en solnedgång med bastu och kanotfärd! Lyckligt lottad man är! Jag önskar mina nära och kära och alla läsare en riktigt god helg med myspys, skratt, lugn och ro, allt i salig blandning! Ta´t lungt på kobbar och skär, på vatten och land och framförallt ta hand om och skäm bort varandra och vänner med kärlek och omtanke!! <3


Helgens favoriter!:)  Rökt lax, korsord och en fång vildblommor :)




                                           HA EN JÄTTEFIN MIDSOMMAR!!!

lördag 16 juni 2012

Elliot på Tallbacken:)

Vi började dagen med kärt och oväntat besök av Linas gudmor Harrieth från Malax med kaffe och glass ute på terassen i finvädret. En fin start på lördagen med andra ord:)
Sen kom en halvsovande liten man med sin mamma och slöt upp vid kaffebordet.
Elliot, Mimmi och jag tog sen en prommis till grannens fårhage och fick bekanta oss med en flock lite blyga får. "Fåraherden" själv fick ta Elliot i famnen och gå och ta en närmare koll så han fick se bääbää på nära håll.
Elliot hade mycket att berätta när vi gick hem, munnen gick i ett, bääbäää, brumbrum, moffa biilee brumbrum, blomma, var några av de ord jag förstod så av detta kan man ju förstå att han är både naturintresserad som sin mormor och motorintresserad som "moffa" :)
Traktorn, bilarna och gräsklipparen och hans "nya" merca som han ärvt av sin moster,, de e grejer dee,,,så länge dom inte låter:) Snälla och tysta ska dom stå, det e vipporna, knapparna och luckorna som är intressanta...om dom sen kan gå framåt är inte intressant.
Till Halpahalli hann vi också en sväng, dagens köp var en liten pool och ett par sandaler. Tyvärr hann solen försvinna i moln och lilla gubben blev för trött för poolinvigning, det får vi spara till en ny dag.
Huvudsaken han hann få mercan tvättad och lika våt som bilen var gubben själv:)

En snäll granne som tog mej med och visade dom ulliga, gulliga fåren på nära håll :)

Ja vi karlar har mycket att stå i med...

Mercan ska ut på grönbetet,,,oljan och tändstiftet bör bytas märker jag...

och sen ska den ju tvättas också....håhå...

jomen moffa...jag vet nog hur man gör..men tack för hjälpen iallafall...

såja,,,lite kvar,,, va fin den blir :)

håhå,,,jobbigt,,,jag får sätta mej ner....

fredag 15 juni 2012

Våran kväll!:)

Äntligen, äntligen fick vi våran kväll på skäret, Soli och jag!:)
Vi har svårt att få till det, alltid kommer det nåt i vägen när vi smider våra planer. Och om vi får det att synka så är det naturligtvis dåligt väder. Och soldyrkare som vi båda är så vill vi ju gärna låta solen värma våra smäckra..kroppar och ligga på bryggan och chilla med en god kaller.
Nu lyckades vi pricka allt rätt...nästan!
Sen kväll kom hon efter jobbet och vi njöt av en god paj, vin, bastu och bad och fick en härlig solnedgång. Satt upp och babblade tills myggen hittade oss på terassen, fortsatte babblande inomhus tills ögonen trillade ihop och vi fick bädda ner oss.
Morgonsolen lyste klar och fin, kaffet på, bikini likaså och uuuuut....And what happens?!?!!!! Dimmoln i massor kommer insvepande över sjön....Slut för den dagen med solandet fast hur vi bad att dimman skulle lätta! Bläääähhh!!!
Nåja, vi fick iallafall VÅR kväll. Och en stund i Kristinestad i affärer, nya skor åt Soli blev det.
Så kan man annat än vara nöjd och glad iallafall när vi äntligen fick vår tid:))

Dagen började iallafall med att polarn och svågern gjorde sitt bästa för att vi skulle få ligga på bryggan och mojsa oss. Bryggan på plats igen...Gott så!!!




Lilla vännen Mimmi,,,alltid med:)


Näää,,,jag är inte arg och ropar med min gäst....hann väl inte riktigt sätta mej innan kameran självknäppte:))




Och DÄR var årets första dopp ett faktum!:) Brrrrrr:))