Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

onsdag 22 augusti 2012

Semestervecka...

..jo man tackar:) Sånt är man inte van vid såhär i sommartid!

Följde med Lina till syster Solbritt i Fränsta där hon ska göra sina sista praktikveckor på dagis och fick på köpet drygt en vecka på tumis med syster. Det är vi inte heller bortskämda med! Härligt!!:)
Dessutom var broder Harry och Viveka och deras barnbarn på sitt sommarställe en bit bort, så där blev det också att tillbringa och njuta några kvällar, med god mat, bastu och denna vidunderliga vackra utsikt över Ljungan med omnejd.
Fiske, sol, kantarelljakt, blåbärsplockning, lite shopping, middag på restaurang i Sundsvall med Jeanette, fina guddottern Evelyn gjorde oss sällskap en kväll på en utsökt trerätters, kräftskiva, besök av våra goa kussar Lisen och Maria med dottern Anna från Lungvik,,mycket trevligt!!... Så det var full rulle, ändå kändes det väldans avkopplande , en riktigt vitaminspruta för själen:)
Så nu får man vara redo för hösten. Villaavslutning i antågande, hoppeligen med fint väder, men är det inte det så blir det väl att ta till lite höstmys med tända ljus och kura skymning.
Lite bilder från min vecka kommer häääär!:)))
 Vår första kväll i Fränsta. Jeanette kom och vi fick en härlig kväll med gomat och prat:)

 Systrarna skålar i en fördrink för deras gemensamma systervecka :)

 prommis ner vid Ljungan med ett och annat hyss....:)))


 Hugo och Vendela i Viskan och farmor Viveka och farfar Harry bjöd på en god grillad oxe med goda tillbehör:)

 Så var det kräftskiva för hela slanten,,,jejj va gött!!:)

 
  Rofhöks damerna:) Så gött att få träffa och krama om kussarna:)
 Ojoj,,,mat i kvadrat och så jäää...rans gott så läppen föll av!!! :)

 Denna kväll med guddottern Evelyn, en glad och frisk fläkt!! :))

              Så avslutades veckan med ett foto av systrarna i tvillingklädsel:)) <3

lördag 4 augusti 2012

Sommarbricka till Lyckobo

Regnet droppar på fönsterrutorna...men inne i gummans huvud är det bloggtorka...
Men ska iallafall uppdatera för mitt eget minne det som skapats...och de är inte mycke dee!:)

En liten gåva till, som jag kallar dom, "mina turturduvor", blev överräckt härom dan.
Jag fick en alldeles härlig "chillig" eftermiddag på deras terass med snack med goa Sanja, en sån där eftermiddag som man önskar aldrig tar slut, med sol, kaffe och en härlig människa som man bara känner sej så avlsappnad och "sej själv" med:) Önskar att man tog sej tid att göra sånt oftare!!

Funderade just på hur det var "förr i tiden"...Minns hur "tanterna" (dom va säkert yngre än vad jag är nu,,hehe) kom och gick i min mammas kök eller ute i trädgården på sommaren. Helt plötsligt dök nån bara upp,,kanske mitt i maten, kanske mitt i städning eller nåt annat, men det var aldrig fråga om att nån kom opassligt, dom bara liksom satte sej på kökssoffan och väntade tills mamma hade tid för en kaffeslurk och en nybakad bulle. Inget bjudande hit eller dit med gummorna på den tiden, man gick och kom som det behagade, somliga bara för nyfikenhetens skull, vill jag minnas...:), men de flesta förståss för att få en pratstund med en vän.
Man kan ju önska att vi hade mera av det "kärringrännandet" nu också,,,men som tiderna ser ut så får vi väl bara inse att det inte riktigt är möjligt. Förr gick mammorna hemma och kanske tog sej nån stund mitt i dagen för en kaffestund med grannen eller vänner, nu finns ingen hemma om dagarna och kvällarna är fulla av alla andra måsten som gummorna förr gjorde dagtid....Nåja, utan tvättmaskin, utan diskmaskin, utan alla bekvämligheter vi har, så tog nog "det lilla görat" fulla dagen också!

Nåja en bild av brickan som jag målade åt turturduvorna på Lyckobo:))