Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

torsdag 17 oktober 2013

Sicken bloggsemester!!!

Får ta mej i kragen, annars lämnar det här bloggandet åt sitt öde helt och hållet.
Varit en smått turbulent tid i mitt liv så skrivlusten har väl inte precis varit på topp, men kreativiteten har tack och lov inte snubblat ur hjärnan helt och hållet. Och nu kommer mörkret, snön och sköna innekvällar med tända ljus och mys, så då brukar det kicka igång ordentligt med skaparlusten.
Flyttade "by my self" i augusti, ja eller så kan man väl inte säga när man har världens trognaste vovve vid sin sida, men iallafall, till eget boende, i en söt liten stuga nere vid den vackra ån. På hyra, så det betyder ju att jag inte kan svänga till det hur som helst och göra allt jag skulle vilja göra. Men jag är nöjd, supernöjd, trots gamla dragiga fönster och knarr i golvet, (som ju i och för sej är ganska mysigt :)) " Ååå vad det knarrar hemtrevligt i golvet" sa syrran när jag tassade upp på morgonen för att sparka igång kaffebryggaren när hon var här senaste helg. :)
När jag kom in i huset första gången kände jag direkt att det var "jag",,,förutom dom där förbaskade skitgula tapeterna som tycks förfölja mej. Jag frågade på en gång av ägaren om jag fick tapetsera vardagsrummet och köket som mer eller mindre sitter ihop och det fick jag,,,till min stora lycka :)
Så halva augusti, hela september gick i ett febrilt tempo, tapetsering, inredning och måla möbler, varvat med lite avkoppling och nöjen. En favorit i avkoppling mellan buset var att ta en kaffe, sätta sej på lilla terrassen och bara njuta av vyn över ån, lyssna på fågelsången och den sköna höstvärmen vi haft i år.
Barnen, vännerna och släkt har tittat in, stöttat och funnits där och hjälp och stöd från oväntat håll har jag också fått. Jag är lyckligt lottad, det är sånt man uppskattar och måste se när livet man väntat sej faller sönder.
Men för att återgå till pysslandet och inredningen så är mycket gjort och mycket på gång,, nu just sitter jag och stickar på en tröja åt en minimini  chihuahua, dotterns "beebis", som fryser både om kropp och fötter när det nu smäller till med snö och kyla. Långhårig ska hon bli, men än ser hon mest ut som en blandning mellan råtta, gris och robot :) men en otrooooligt söt sådan :)
En titt på dom senaste jobben ska jag iallafall kasta in nu, ska sen försöka bättra mej med inläggen för att åtminstone för mej själv hålla mej up to date :)

Först en speciell byrå som ligger mej varmt om hjärtat eftersom jag fick den som "arv" efter min farbror Viktor och hans fru "min faster Anni". Tack vare min kusin Birgit som fick nys om mitt möbelintresse fick jag tre klenoder att värna och ta hand om som jag minns från min barndom. Mycket glad blev jag att få dessa möbler, varav en skänk är så fin så jag tror inte jag vågar mej på att göra nåt av den, den är så fin som den är. Och en underbar spegelbyrå som jag tydligt minns, säkert stod jag där som liten och kråmade mej framför den :) Den här byrån fick iallafall gå på behandling under mina händer och jag hoppas faster Anni sitter i sin himmel och är nöjd med hur jag förvandlade den :)

                                                              Före:

och efter. Dörrarna fick sej en specialare, målad 4 gånger, först med vitt, sen maskeringstejp runt om, vidare en ljusgrå slarvstykning, sen en mörkgrå duttning och dragning med svamp och slutligen slarvsprayad med vitt genom en plastduk som schablon.Nya tapeter

                               
en annan byrå som jag fyndade på findit för 15 euro fick också sej en omgång... :) före:
och efter:
                            Min trogne sambobimbo Mimmi nere vid ån, gör sej hemmastadd på nya stället :)

                                     
Och så hittade jag mitt klaffbord i Jeppis för 12 euro, bok från födseln men fick
sej en släng av vitt och text på klaffarna, bara att vända om beroende på vad som bjuds för dagen :)
         


        Tapeterna på plats, ljusgrå tapeter i stora rummet, med blommig fondtapet och                                       randiga på väggar i köksvrån...


innan jag hade nya klaffbordet färdigt...

                                  Vyer från mitt lilla hus medan augustisolen ännu värmde och solen sken varje dag :)                                            och den "nyblivna singeln" på lilla terrassen, på väg med dottern för en middag  och mingel på mystikens natt i Närpes city:)  En härlig kväll med dooter! :)

 Men idag kom vintern, med snöslask och kyla, blir att vänta på en ny vår medan man håller sej sysselsatt med allehanda projekt och hoppeligen nåt nytt jobb så man håller magfläsket och själen varm :)
                                        Mys på er i slott och kojor!! <32 kommentarer:

  1. Hej! Fantastisk kompassros på ditt bord! Har du målat den för hand? Skulle vilja komma över en schablon i den klassen men det verkar hopplöst...
    Kreativa hälsningar Cajsa

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja den är häftig, synd att jag för det mesta har laptopen på bordet så den inte syns :) Jag har fört över den från overheaden, skissat upp med blyerts och sen målat med vanlig målarfärg. Lätt om man har overhead, lite svårare för hand, men nog ska det väl gå om du får ut ett mönster från nätet. Den här kompassrosen hittade jag nog nånstans på nätet. Lycka till! :)

    SvaraRadera