Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

torsdag 29 november 2012

En trött, sliten gumma....

...kom till mej en dag. Smutsig och skadad efter att ha stått i hundrade år och varit till nytta och nöje för många människor, antar jag. Kanske hade hennes sista dagar tillbringats i nån verkstad och fått vara lager för både oljekannor och skiftnycklar :)
Men charm hade hon, damen! Man såg att hon i sina glans dagar hade varit en skönhet och hennes ägare ville att hon skulle få en chans till och slippa stå och gömma sej i en verkstad.

Ett riktigt grovjobb att få henne ren var det, 3 ggr fick hon uthärda både målartvätt, rotborste och slipning innan hon var klar för grundfärg och spackling av dom största skavankerna. Annars lät jag hennes åldersrynkor vara ifred, det är ju inte meningen att det ska bli ett nyfött barn, utan åldern måste med stolthet få synas och anas.


Bild på damen medan hon är under tvätt och rengöringsfasen :)Och färdig! Ny make up och med blommor i sitt hår återvände damen hem för att få stoltsera i ägarnas sovrum. Där mår hon säkert gott, pryder sin plats och påminner dom varje dag att vackra minnen ska man bevara, spara och njuta av! Hejdå vackra dam och tack för att jag fick lära känna dej! :)
11 kommentarer:

 1. Skåpet blev verkligen fint det är trevligt med alla texter som man kan använda på lite ett som annat.

  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monica! Ja man blir lite av en "ordnörd" och ser ord och fonter överallt! :) Ha en fin första advent!!

   Radera
 2. De här gamla möblerna som du fixar upp blir alldeles otroligt fina! Är det schabloner du använder för texten? Var har du hittat dem? De är alldeles ljuvliga!

  SvaraRadera
 3. Oj tack! Roligt att du tycker det! :) Nej jag använder inte schabloner, utan overhead och gör texterna på datorn, ibland färdiga som jag hittat på sajter från dom som säljer väggord, och ibland ur "eget huvud". Blommor o annat motiv är för det mesta eget "klott" :) Men det är så otroligt kul att förvandla en möbel, tidskrävande förstås,,men vilket pyssel är inte det?! Ha det gött! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm.. projicerar du liksom med OH på möbeln och penslar på? Men det är också lite skoj när det tar länge, man vill ju att det roliga ska vara länge :)

   Radera
 4. det blev en lite hafsig beskrivning av mej där :) Jo, först printar jag ut texten på OH-plast och så projicerar jag texten på möbeln, sen skissar jag med blyerts och så målar med möbelfärg blandat med hobbyfärg till passlig kulör. Vit möbelfärg blandar jag med bara för att få en bättre hållbarhet på färgen, hobbyfärgen är ju inte lika vatten och stötbeständig. En jättejätte tunn o fin pensel har jag för att få jämna och snygga kanter.

  SvaraRadera
 5. Det låter ju smart :) Är det inte svårt att hålla sig innanför sträcken?

  SvaraRadera
 6. hihi :) att det e!! :) gäller att inte ha nån värre sort av parkinson, krabbis eller nervflimmer :)Att man är allmänt tankspridd och glömsk inverkar tack o lov inte på det,,,men kan annars ställa till med ett o annat i skapandet :D Med en tunn pensel, tålamod och gott humör brukar det gå...fattas nåt av det är det lika bra att lägga jobbet ifrån sej en stund tills man har allt :D Ha en skön helg Camilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ju helt klart testa på det här! Borde väl fungera utan OH också, med bara en lampa bakom oh pappret.. kanske.. hmm. Tack för det underbara tipset! Och tack för att jag fick komma med på din blogglista!

   Radera
 7. Ja vassegoo!! :) Bara kul att dela med sej så kanske nån annan får glädje i möbelpysslandet! :) Jag kan tänka mej att det blir lite knepigt med just text med lampa, men det vet man ju inte förrän man försökt! Känner du nån lärare el skolpersonal kanske du får låna eller hyra en oh, annars kan du annonsera, dom finns lite varstans och används ju inte så mycket nu för tiden då allt blivit datoriserat så har man tur hittar man en för en billig peng. Ja klart du ska va me i blogglistan, är lite lat med att få in bloggar jag kikar in hos så jag måste skärpa mej där! :) Glada vappen på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jag måste hålla ögonen uppe efter en.. man vet ju aldrig :)

   Radera