Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

måndag 26 november 2012

Till Lina...

...med all min kärlek och alla mina önskningar för dej <3

I min fantasi såg jag byrån, eller om det var det "gudomliga" som visade mej hur jag skulle gestalta min yngsta dotter?  Eller var det mina önskningar för hennes framtid som visade mej vägen?
Ja, vad det än var så blev det rätt!
Jag hade visserligen "synkat" mina funderingar med Lina och hon fick säga sitt, men i det stora hela märkte jag på hennes åsikter och funderingar att det var så det redan landat i mej. Hennes önskningar och vad hon tycker om hade redan slagit rot i mej, innan hon yttrade sej.
Men sånt är väl ganska självklart. Vilken mor tror sej inte känna sina döttrar,,,åtminstone ganska bra :)
                                                                        
                                                                   Lina
All dessa "ord" bär du redan inom dej.
Somliga av dom är redan starka, somliga väntar på att få  växa och dela din resa i livet. Min önskan för dej, älskade barn är att dom ska få utrymme och frihet att växa utan att någon eller något får hindra dina drömmar, dina mål och dina önskningar om DITT liv!
Att ingen eller inget ska få dej att tro att du inte är värd dessa "ord". Att ingen eller inget ska ta dina"ord" ifrån dej för att göra dom till sina.
Min önskan för dej att du i alla lägen, i glädje, sorg, besvikelser och motgångar, ska kunna resa dej ur "havet" som  Frihetsgudinnan,  stark sträcka ut din hand i kärlek till världen och livet,  och inte låta dej slås ner av något eller någon..Tro på dej själv och dina "ord"!!

-drömmar.
Håll dina drömmar vid liv, men minns att inga drömmar lever vidare av sej själva. Kämpa för dom, håll dom vid liv! Det kan ta nån dag, det kan ta år eller det kan ta halva ditt liv innan du når fram, men fokusera, håll ut och du har dom en dag i din hand!

-frihet.
Frihet är inte att bara tänka på sej själv och att vara "fri" utan att tänka på andra. Frihet innebär att man alltid har möjlighet att få "tänka" själv, bestämma över sitt liv och värna om sin integritet, att inte låta nån annan bestämma över sin personlighet eller sitt liv.
Men frihet är också ansvar. Ansvar över andra, ansvar över sina handlingar och ansvar i att göra det som är rätt för sej själv men utan att skada andra.
Frihet och ansvar går alltid hand i hand.

-möjligheter.
Finns alltid, överallt! Möjligheter att utvecklas, resa, jobba, lära sej nya saker, se nya platser, lära känna nya människor! Allting finns under rymden, ligger där och väntar. Men liksom med drömmar, kommer inte möjligheterna in genom dörren som ett paket. Det gäller även där att ta dom i flykten, jobba för dom och se dom när dom ljudlöst smyger förbi :)

- kärlek
Och naturligtvis önskar jag dej KÄRLEK, KÄRLEK i tusenfalt och mer därtill!! :) Massor med kärlek har du redan, både inom dej och runt om dej! Älska dej själv framförallt, du är underbar, unik, varm och empatisk.  Du är en högt äskat barn, syster, moster, syskonbarn och vän! Du är så värdefull, mer än du nånsin kan förstå och i ditt liv har funnits så många människor som du betytt och betyder såå mycket för. Vissa har redan lämnat denna jord, men för oss som finns kvar är du den klaraste sol!
Dela din kärlek, ta aldrig den kärlek som ges dej för given och låt aldrig nån annan ta din kärlek för given. Kärlek är den största, vackraste men mest sårbara gåva vi kan ge eller få. Var rädd om dina och andras äkta känslor!

-styrka
Har du massor av redan, trots att du inte alltid litar på den!
Styrka är ju inte bara att stå rak när det stormar,,,styrka är ju också att kunna visa sej svag, be om hjälp när man behöver. Styrka är att hitta "glöden" som finns inom sej när man behöver den. Att lita på att den finns där, att lita på sitt eget "jag bär". Men också att lita på att människor som älskar dej eller  bryr sej kan "bära" dej en stund,  hjälpa dej en bit på vägen när man inte själv orkar. Styrka är också att se, orka bry sej och hjälpa när man ser nån annan som behöver bli buren och hjälpt.

- självständighet,oberoende
Kan låta som ensamhet, att man inte behöver nån annan eller något annat. Men självständighet är precis som frihet en rättighet som varje människa borde självklart ha som en mänsklig rättighet. Att själv bestämma över sitt liv och leverne så länge det inte skadar någon annan.  Självständighet går ju också hand i hand med ansvar.
Låt ingen trycka ner dej, men tryck heller inte ner någon annan. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Låt dej inte bli i beroendeställning till nån annan som utnjyttjar din godhet och kärlek och vice versa. Jobba för att klara dej själv, psykiskt, fysiskt och ekonomiskt vad som än händer.

-hopp
Låt hoppet leva! Det finns alltid hopp! Hoppet är det sista som försvinner och fast man tycker att man förlorat hoppet, finns det alltid där. För när en dörr stängs för alltid finns alltid en ny dörr att öppna, som kanske leder en till nåt ännu bättre! Hoppas alltid det bästa för dej själv och ge hopp till dom som behöver det!

Och frihetsgudinnan får symbolisera TRON! Tro på dej själv, tro på att alla dessa "ord" kan bli dina, tro på det äkta. Tro på att du kan göra det som är rätt för dej. Tro på livet...

Allt detta och allt det vackra jorden rymmer önskar jag dej!....<3


Just nu skulle bloggen krångla,,grrr!! Går inte att lägga in bilder på vanliga viset, minnet fullt.. Nån som har en aning om hur man gör då?? Blev att kopiera bilder från fejjan, och det blev ju inte så bra!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar