Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

tisdag 16 april 2013

Tavla av servetterJa håhå vill jag bara börja med att säga.... eller "söta fader" som Lina dottern sa när hon var liten!
Nu har jag faktiskt överträffat mej själv och töjt mitt tålamod myyycke längre än vad jag själv kunde tro.

En idé som legat och grott ända sen jag städade i servettlådan blev äntligen verklighet. Eller äntligen och äntligen...tror nog jag funderat några år till om jag vetat vilken tid det skulle ta :) Eller så skulle jag absolut börjat med en modell som hade varit en fjärdedel av det jag drog till med.
Men det är så typiskt mej och jag tycks aldrig lära mej! Jag ser nåt maffigt och stort i min fantasi och då ska ju fantasin förverkligas,,trots att det är första gången jag gör det! Ja håhåhå igen!!!
När jag gick på tiffany och mosaik kurs en gång i världen så sa vår kursledare en kväll att till nästa gång får ni ta nåt med att göra mosaik på..Jodå, alla andra kom med sina små koppar och pytsor och kaffefat...vad kom jag med?!? Ett glasblock som knappt hade rum i bilen!!! Jaha, sa kursledaren, och vad har du tänkt göra? Varvid jag svävade iväg med min "syn",,jooo, tänkte en spegel i mitten, sen en segelbåt med röda segel, sen havet och en solnedgång,,kanske lite vass och stenar osv. Jaha, okej...hmmm...
Vid det laget kände hon mej inte så bra, men efter en tid när vi var bättre bekanta sa hon att nog funderade hon vad den där människan riktigt tänkte på! Haha!! Ja men rätt bra blev det om man betänker att det var mitt första mosaikalster.
Nu hände ju samma sak igen..drog till med en ram på ca 1,20x0,60, och jag räknade att det gick ca 50 servettbitar på 10 x 10 cm, så hur många bitar det blev har jag inte orkat räkna ut än,,hehe. Kanske runt 4000 eller vad blir det??

Utifallomatt..nån har tid att slå ihjäl och vill göra nåt liknande så är det bara att sätta igång och klippa och klippa och klippa!! :) Jo, men det är ju kul också!!! :)
En normal matservett innehåller ju 3 skikt av papper och en kaffeservett för det mesta 2 skikt.
Jag klippte först servetten tvärs över för då blev det lättare att skilja skikten från varandra. Sen klippte jag servetten i 4 delar, både matservetter och kaffeservetter. Jag använde båda sorterna för att jag för det första hade ju det hemma, och så ger det ett lite tredimensionell känsla åt tavlan.

Hade polarn att spika ihop en ram, och stansade en bit av ett gammalt lakan över ramen.


 Först skissade jag upp min idé sådär ungefär på ett vanligt papper och ritade sen med en svag tuschpenna på tyget.
Sen är det klart att bara börja klippa och limma. Jag använde vanligt hobbylim för papper och tyg.


 Snurra ihop servettbitarna, doppa i lim och tryck försiktigt fast på tyget, med ca ½ till 1 cm mellanrum. Tror att jag packade lite för tätt märkte jag när den var färdig och hade ledbelysningen bakom. Det hade inte skadat med gott och väl 1 cm mellan bitarna.


Såja!!!! PUUUUUUHHH!!!! Klappad och klar!!! Min mani av myspysbelysning gör sej gällande förståss också här! :) En ledslinga stansades fast på väggen och voilá så var den klar! Nöjd är jag, men jag tror inte det blir nån mer!....fast man ska ju aldrig säga aldrig :)

Så nu är det bara det gamla vanliga problemet kvar....Nya tapeter!!!!..suck!2 kommentarer:

  1. He va na åv e vakrast man a sitt på lieng. Vilket tålamod et har. Nu je bare ti fortsätt o buri säli.
    Hälsningar från Centralvägen.

    SvaraRadera
  2. hihi,,tack till "centralvägen"!! :) Näääh, he var int naon mäir!! :)

    SvaraRadera