Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

lördag 4 augusti 2012

Sommarbricka till Lyckobo

Regnet droppar på fönsterrutorna...men inne i gummans huvud är det bloggtorka...
Men ska iallafall uppdatera för mitt eget minne det som skapats...och de är inte mycke dee!:)

En liten gåva till, som jag kallar dom, "mina turturduvor", blev överräckt härom dan.
Jag fick en alldeles härlig "chillig" eftermiddag på deras terass med snack med goa Sanja, en sån där eftermiddag som man önskar aldrig tar slut, med sol, kaffe och en härlig människa som man bara känner sej så avlsappnad och "sej själv" med:) Önskar att man tog sej tid att göra sånt oftare!!

Funderade just på hur det var "förr i tiden"...Minns hur "tanterna" (dom va säkert yngre än vad jag är nu,,hehe) kom och gick i min mammas kök eller ute i trädgården på sommaren. Helt plötsligt dök nån bara upp,,kanske mitt i maten, kanske mitt i städning eller nåt annat, men det var aldrig fråga om att nån kom opassligt, dom bara liksom satte sej på kökssoffan och väntade tills mamma hade tid för en kaffeslurk och en nybakad bulle. Inget bjudande hit eller dit med gummorna på den tiden, man gick och kom som det behagade, somliga bara för nyfikenhetens skull, vill jag minnas...:), men de flesta förståss för att få en pratstund med en vän.
Man kan ju önska att vi hade mera av det "kärringrännandet" nu också,,,men som tiderna ser ut så får vi väl bara inse att det inte riktigt är möjligt. Förr gick mammorna hemma och kanske tog sej nån stund mitt i dagen för en kaffestund med grannen eller vänner, nu finns ingen hemma om dagarna och kvällarna är fulla av alla andra måsten som gummorna förr gjorde dagtid....Nåja, utan tvättmaskin, utan diskmaskin, utan alla bekvämligheter vi har, så tog nog "det lilla görat" fulla dagen också!

Nåja en bild av brickan som jag målade åt turturduvorna på Lyckobo:))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar