Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

söndag 8 juli 2012

Härliga Luleå...

Det blev en liten "snustripp" över potten då igen. För lite variation tog vi båten över Vasa-Umeå den här gången och bilade upp till Luleå från Umeå, en väg vi inte kört förr, så det var ju intressant. Vi hade för avsikt att stanna i Piteå första natten, funderade på att bara fälla ner säten i bilen och sova på Piteå Havsbad, men längtan till Luleå var säkert för starkt så vi tog oss inte ens tid att "känna av" Piteå. Så det blev en rundkörning till havsbadet, en rundkörning i stan och så..."nää,,vi åker väl till Luleå då vi ändå är så nära":)

Havsbadet var ju underbart men jag måste iallafall säga att det inte slår Yyteri i Björneborg, och stan var ju också liten och mysig, men som sagt, vi hann inte känna av den riktigt på den snabba rundan.

Men att komma till Luleå är lite som att komma hem till sin egen semesterstad. Och vårt eget lilla hemtrevliga hotell Amber  , med trevliga ägare och personal, hade turligt nog rum ledigt så allt var frid och fröjd.

Efter en snabb dusch och vila vandrade vi iväg till BBB, restaurangbåten som ligger nere vid ena hamnen och fick oss en god middag. För min del blev det favoriten pestopasta med kyckling, polarn tog en god regnbåge.
Skönt väder, trevliga människor och god mat så reströttheten var som bortblåst:)

Fredagen strosade vi runt i stan, tog en runda ut till köpcentret Storheden och sen bara slappade i hotellets trädgård. Det blev ingen tur ut till gammelstaden denna gång, lite harmar det såhär i efterskott men man orkar och hinner med så mycket på en dag.

Fredagkväll styrde vi åter stegen ner till hamnen, nu till teaterbaren, också med god mat, dock inte lika soligt som torsdagen men varmt och behagligt i luften så att sitta ute och äta var ju bara ett måste.

Jag tror jag sagt det förr, men jag säger det igen,,Luleå är en himla fin stad, värd ett och flera besök!!

Fina dagar,,men som vanligt skönt att komma hem efter den långa hemfärden på 700 km...

                                           En vandring längs med Piteå havsbad
                                                    Ljuvlig är sommarkvällen:)

 Dom här sköna countrygrabbarna underhöll i centrum, passligt att sätta sej med en irisch coffee sådär efter maten och chilla.


Gågatan i Luleå                                Mat igen, nu på Bistro Norrland , teaterbaren också nere vid hamnen.
                                  Gott, gott med räkor till förrätt och en grillad biff till varmrätt :)                         Lite yoga efter maten eller...?! :) På hotellets bakgård, en skön oas :)

Tack Luleå för den här gången!!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar