Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

fredag 21 september 2012

Höst med stort H !!!

Så tog den mej idag med buller å bong, plums omkull i den sagolika mögeldoftande höskullen!... HÖSTEN!!
Har stretat mot med händer och fötter för vi har ju inte haft nån soooommmmar härrijeee!!!!!!
Men mina sinnen gav efter, kapitulerade och accepterade och bejakade och njöt. Höst.
 På tidig prommis i den höga höstluften, solen sken och en doft av nytröskade åkrar, blandad med fyllig mylla från nyplogad jord, en diskret doft av blommornas frökapslar och här och där en envist blommande sista blomma..( vad dom nu heter...) och sen grannens härliga lönn med sina klara, röda och gula toppblad fick mej på fall...
Ooooki,,,de e höst. Punkt. Slut.
Och med höst kommer åter en förändring. Både ute och inne. Till det bättre eller sämre,,hur man väljer att ta det. Jag valde det bättre!
Fick fart i den tunga sommarslöa bakdelen och satte mej i bilen på jakt efter höst.... ljung, ljus, mys och pys...
Raskt prickade jag av allt jag behövde  ( märk väl! allt jag behövde, inte allt jag VILLE ha!)  och kom hem, nöjd och ...belåten,,njejaa :)
Tog mej an terassen med omnejd...ve och fasa!!  Återigen bannade jag mej själv för allt jag släpar fram, planerar, ordnar och pysslar på vårsidan!! Ska det va nödvändigt?!?!! Antar att det är det, eftersom man år ut och år in fortsätter. I och för sej,,det lugnar i, med ålderns rätt:)
Nåja, det tog sin rundliga tid, men resultatet blev någotsånär gott med ringa medel. Eftersom det iallafall kändes idag som om sommaren inte riiiiiktigt va slut, så fick nåt vara kvar, sommarmöblerna osv..en stund till!!!
Min längtan efter förändring inomhus fick också ett litet lyckligt slut idag. Har länge suktat efter nya fönsterlampor i köket och hållit alla gluggar öppna länge i sökandet och idag fann jag dom till min stora lycka! I Närpes!!! Märkväl!! Där finns allt! :)
Och resultatet var ännu bättre än vad jag väntat mej, för dom lamporna passade som ett smäck i fönstrena, både till gardinerna och övrigt. Dessutom hade dom en struktur som inte kom fram "olysliga", men som gav ett härligt mysigt sken när mörkret föll:)) Nöjd,,,jesss!!
 I denna  härliga butik som är beläget i lilla Närpes hittar man alltid små och stora inredningsgrejor både som gåva och åt sej själv...ja helst vill man ju ha allt själv! :)  Gå in HÄR och kolla, med fötterna eller med cyberögonen, här finns gottigott för öga och sinn!! :)
Så nöjd sänker gumman sin gump i soffan och smuttar på ett glas Gran Reserva efter pizzan och dagens bestyr :)
                       Ha en skön och mysig hösthelg i hus och hem!!!


Med enkla medel,,en gammal bricka, klipp från sommarens hortensia, rönnbär, kottar, äppel och ljus...

                            ...så blir det ganska mysigt,,eller hur?!?! :)
                             Morsdagsrosen blommar flitigt:) Kanske den inväntar farsdag??? :)

                            Dagens lycka!! :))) Små saker kan också bringa stor lycka!! :)  Och i mörkret var dagens stilleben nästan ääännnu vackrare :)))

2 kommentarer:

  1. Hej! Så fina höstarrangemang du gjort, piggar opp i rusket! Blev riktigt förtjust i "Lyckobo" sommarbrickan du gjort, en sån sku man ha... :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Tack för det!! Javisst piggar det upp! Och tänk va lite det behövs egentligen för att man ska bli så mycket gladare att komma hem till den egna trappan!:) Och det e bara att lämna in en bricka så fixar sej Lyckobo brickan,,hihi:))) En skön höst till dej!!

    SvaraRadera