Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

lördag 18 februari 2012

denna lördags dopp i grytan:)

Visst e fläskfilé en tacksam svans?!??  Precis som med köttfärs är variationen oändlig. Samma svans men med varierande kryddor och ingredienser gör att man var och varannan helg har en helt ny rätt på bordet. Enda nackdelen är ju att man i brist på motivation och ork att fundera efter lite i affären..eller innan..kastar en fläskfilé i korgen av gammal vana. Och så, jaha..så står man där då igen med den samma vanliga rumpan liggandes på skärbrädet...:)
Så om inte förr, så då, får man kalla in motivationen och inspirationen. För det gäller ju att få till nåt nytt då igen av den gamla rumpan!
Ikväll blev det en filégryta och god va den med hasselbackspotatis och rostade rotsaker som tillbehör.

FLÄSKFILÈ med champinjoner och bacon:
  1. ca 500 gr fläskfilé
  2. 1 låda färska champinjoner
  3. 1 förpackning bacon
  4. 1 dl grädde
  5. 1 dl creme bounjour (ikväll blev det en nyhet, grädde med peppar)
  6. en halv hackad paprika
  7. 2 msk dijounsenap
  8. svartpeppar, kantarellfond, oxfond och en skvätt soja.
  9. hackad stekt lök...eller lökpulver (som jag som lök-konsistenshatare användare)
Skär bort hinnor från filén och skär i passliga strimlor. Skiva champinjonerna, baconet och hacka paprikan.

Stek köttet på hög värme i omgångar så det får en ordentlig stekyta. Krydda med svartpeppar, försiktigt med salt om du använder fonder. Lägg köttet i en gryta och skölj ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Stek svampen med paprikan och knaperstek baconet, tillsätt i grytan.
Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra en stund. Red av med maizena för en tjockare konsistens.

TILLBEHÖREN

Skala och skär potatis i skivor, men inte genomskuren. Skala och strimla grovt morötter, rotselleri, palsternacka och kålrot. Smält 100 gr smör med persilja, pressad vitlök, örtsalt, timjan, dragon eller andra kryddväxter (el.torkade). Pensla potatisen med detta och strö över skorpmjöl.
Lägg potatisen och rotsakerna i en ungsform och häll över resterande smör och lite olja.
Sätt i ugn på 225 gr. en halv timme. Ta ut och ta bort rotsakerna, strö riven ost på potatisen och låt steka ytterligare ca 10 min. Kläärt!!




Jag bad polarn fixa till lite fräsch grönsallad....Lägg märke till hans uppfattning om sallad...:)


Och ett gott rött sitter ju aldrig fel...


Efter detta blev det iallafall en motvillig prommis med Mimmi. Herrejesses vilket väder nu igen. Vi tog lilla vägen i skogsbrynet, i skydd av skog och hus men ändå lättade nästan Mimmi, tur att hon gick i kopplet annars hade vi väl hittat henne i nån talltopp!!:)  Hoppas på lite skönt söndagsväder i morgon! Ha de gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar