Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

lördag 3 mars 2012

Årets stora utmaning...

avklarad!!! Men en väldigt skön utmaning! I strålande sol, nästan vindstilla och för första gången rätta verktygen på fötterna (skidor) tog vi oss över fjärden till sommarstugan.
I fjol gick vi i modden, sjönk ner till knäna men tog oss iallafall ända fram. Men väl där ringde vi efter svågern,, vi tyar icke mera flämtade vi fram:) Året innan tog vi sparkare som också sjönk ner i snön så vi funderade starkt på att lämna dom mitt på sjön men stånkade ändå fram dom till stugan,,,ringde svågern,, vi tyar icke mera... Nåt mer år minns jag inte, men jag antar att det har det varit typ samma visa varje år.
Men inte i år, nu gick färden riktigt galant på skidor. Lite som Bambi på hal is i början, polarn slog runt efter 3 meter och mina vader skrek på hjälp efter 10 meter. Men efter inkörning och ett antal suckar så hittade vi alla muskler som ska hjälpa till, samtidigt som andra muskler ska slappna av. Det är ju liksom inte precis vettigt att gå som om man hade ett par för stora skor på fötterna, spänna sej så dom inte ska ramla av, klart som korvspad att man blir sjuk i vaderna då!!
En kaffepaus halvvägs smakade heaven och sen belöningen när vi kom vägen fram, korvgrillning, varm choklad och rågbröd!! Aaahhh!! Kan inte finnas nåt som är godare efter en sån färd och i det underbara vädret!
Hemfärden gick ännu bättre i gamla spåren, trots solen i ryggen och en tilltagande vind.

Vår lilla fyrbenta vän Mimmi var också väldigt glad över turen. Hon gillar verkligen dom där stora vita vidderna och skaren som gjorde att hon kunde skutta iväg som en yr kanin. Hon tog säkert några kilometer extra från början,,sen såg man att hon tyckte att "jo men att nu räcker det för mej, nu går vi hem",, men då hade vi lika mycket och mera kvar. Men likt en lydig flockmedlem tassade hon sist i spåret ända hem utan gnäll, duktigt! Hon är ju inte heller van med en 15 kilometers länk och det i ganska bra fart. Så ikväll sover hon som en stock, inget tripptrapp över golvet i väntan på en kvällsprommis här inte!:)
Likadant med det här otränade fläsklägget,,,blir en tidig kväll och hoppas inte kroppen protesterar allt för mycket i morgon bitti...
Åååh så härligt att få komma ut på isen och tumla runt:)

halv-vägs,,där tornen syns, där ligger vårt mål....

Mammaaa,,kan vi gå hem nuu,,jag e trött!

men efter en kaffe och en korvbit kanske vi orkar en bit till iallafall:)


NÄÄÄ,,jag ORKAR inte, vill gå hem!:)


vårt kära lilla sommarhus ligger så skönt inbäddad i vintertäcket!! Men snart e de VÅÅR!! Längtar!!


Mätta och belåtna och efter en stunds vila orkar vi hem igen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar