Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

lördag 17 mars 2012

Vicken härlig lördag!!:)

Vissa dagar ger mer än andra. Idag var en sån dag:)
Att vakna och känna "god energi", att sprätta till efter "bara" en kopp kaffe och känna,,,att nuu vill jag göra nånting, skapa, plantera, ut på prommis, bara så mycket skön energi.
 Ser solen skina från en nästan klar himmel, takdropp och fågelkvitter. Visst e livet bara för skönt då!?! Tänk, egentligen behöver vi så lite för att känna lycka bara vi "carpe diem" och insuper dom små under som finns runt oss, i naturen, i skapandet och bara i tacksamhet över att kunna se, höra, känna och få vara frisk. Och det är helg och man får bara göra det man vill göra:)
Sparkade igång med en slipning av en byrå som jag slipade och spacklade igår, tvättade den och la på kvistlack så nu är den klar för målning.
Fortsatte i blom och örtvärlden, hämtade hem pelargonerna från deras vinterhem. Lite nervös om dom alls överlevt för dom har inte fått en droppe vatten på hela vintern, men där stod dom gröna och frodiga, med långa skott så jag fick börja med att klippa och ansa, vattna upp och nu står dom i växthuset och får börja sin sommar. Fint så!
Sen tog jag itu med sådd av dill, persilja, timjan och basilika. Och skolade om småplantor av chili som jag sådde i början på februari.
Så nu är våren verkligen på gång, härligt att få lägga händerna i myllan och se livet återvända.


Efter en liten lunch tog jag Mimmi och kameran och gick ut i finvädret. Kom överens med polarn att komma med bilen ut till sjön och hämta oss så vi enbart fick gå mot solen. Så här i vårtider vill man ju helst vända sitt vintertrötta tryne mot solen hela tiden.
Svanorna mötte oss på vägen, på sin vanliga landningställe ute på åkrarna så här i vårtider. En härlig syn, dessa ståtliga fåglar. En del andra kvittrande och flygande fåglar såg vi också, men på så långt håll så jag kom inte underfund med vilken sort det var.
Efter en kort och säker promenad på isen längs med stranden blev vi upphämtade av polarn och tog bilfärd hem.
Senare på kvällen fick vi ett kort och kärt besök av Sanja och Janne och deras nya "bebis" Bobo- vovve. Mimmi och jag var ute på kvällsbestyren när dom kom...och tänk jag tror minsann vår blyga, rädda och hundnegativa Mimmi blev kär!!!! För sådär glad och vänligt inställd har hon inte varit i nån annan än Simpson...kanske hon äntligen kommit över sin olyckliga kärlek som dog,,,ja  vem vet hur djuren är funtade, men glad var hon i Bobo åtminstone, det såg man tydligt!!:))
Maten ikväll blev ett recept jag hittade i sista Allas, som vanligt med ett visst eget tillägg och avdrag:)
Mycket gott även för en fiskskeptiker som jag.

LAX MED KNAPRIGT TÄCKE för två
 1. en halv paprika
 2. en hav squash
 3. en halv purjolök enligt receptet  (icke lökgillare använder lökpulver)
 4. en morot
 5. 40 gr mjukt smör
 6. 2 pressade vitlöksklyftor
 7. 1 knippe dill
 8. salt och vitpeppar
 9. fiskkrydda 
 10. 2 portionsbitar färsk, benfri laxfilé (idag hade jag två stora "äkta" laxbitar)
Nöttäcke:
 1. 1 skiva smutat vitt bröd
 2. ca 3/4 dl grovhackade cashewnötter
 3. 2-3 msk hot sweet chili-sås
Skär grönsakerna i grova bitar och skär moroten i smala skivor. Lägg dem i en i en oljad ungsäker form. Blanda smör, vitlök, dill och kryddor. Klicka det över grönsakerna. Ugnstek i 225 gr ca 15 min.
Krydda laxfileérn väl runtom med salt eller havsalt smaksatt med dill och fiskrydda eller peppar.
Blanda smulat bröd, cashewnötter och chilisås. För grönsakerna mot sidorna i formen och lägg i laxen. Toppa med nötblandningen. Stek ytterligare 10-20 min beroende på laxens tjocklek.

Som LCHF:are eller andra bokstavkombinations-ätare räcker det så här.....För dom som vi, som lägger ihop alla bokstäver blir det ännu godare med potatismos, en röra av creme bonjour med charlottenlök o gräslök blandat med lite chilisås, ketchup, citron och fiskkrydda....:) ...och ett varmt batongbröd med örter och vitlök...:) Heeeela registret!!!:)))
Och ett gott vitt vin, pricken över alla bokstäver!:)
Bon appetit!!
grönsakerna på sin väg in i ugnen

färdigt, bara att hugga in:)


ett gott vitt Tarapaca, fruktigt med ett inslag av vanilj,,,gööött !

smakade väldigt gott efter den sköna promenaden

Så varmt välkommen är ni vackra fåglar!!

Som sagt,,,,en helt vanlig men helt skön lördag i mars:)

Hoppas på en lika vacker och skön söndag för er alla!
2 kommentarer:

 1. Tack för en intressant, trevligt skriven blogg!! Och alla fina recept o foton! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tack för det!! Sånt värmer!:)

   Radera