Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

fredag 30 mars 2012

Blogglatmaskens tar helg..:)

Min stjärnbild måste ha gått in i nån ny fas av nåt slag. Så pass att jag tror några stjärnor har bytt plats med varandra i vågens tecken eller har nån av mina stjärnor fullkomligt exploderat...måste ta och kolla upp det där, för nångonting har hänt!!
 Eller beror det på våren och allt skit som syns i den vackra vårsolens glans..eller beror det på att vår målare Flink har varit här en vecka och målat om vår hall... Ja vem vet...
Hur som helst så har jag gått in i en ny fas. Och den fasen heter "Ut med allt gammalt jävla skit helsike och visa er inte här igen"!! För nu jääädrans rensas det hejvilt..och det är, kan jag bara helt ärligt säga, inte likt mej!!!
Det började med utrensning av hallen, p.g.a att målaren skulle komma och måla om vår hall. Allt bort och upp på vinden, skåpen tömdes, lister ner, tapeter rivs. Sen kommer målarn och spacklar, slipar och målar. Damm, damm och åter damm i heeeela huset, trots att jag försökt täcka så gott det gick i alla öppningar. Huuuujedamej så dammigt det kan bli. Hela jag känns som en dammråtta efter denna vecka! Och eftersom man är släkt med sin mamma så...
Mamma är lik sin mamma
Ja, kvinnans lott i livet är densamma.
Det sade farmors mormors mor till sin farmors morbrors bror -
att livet är ett enda damma-damma.


Men nåja, skönt att få det gjort, tapeterna har stått sej bra i "typ" 22 år, nästan så dom va på vippen att bli moderna igen! Ja, hade jag väntat i några år till hade vår hall varit hothot!:))

Men nu var det ju klädhögen på vinden...
Som skulle ner igen...
NÄÄÄÄ...
Där skulle en massa sorteras bort och den vanliga tanken är att man lägger det i lådor och för till "slarvskrubben" som redan bågnar under trycket. Man kan se det på den utbuktande dörren och nerifrån på taket som liksom hänger som en vagga på ett ställe i köket!!! Långbens husvagn, typ!
Och just i det läget när jag skulle lägga in nytt skräp i skrubben,,,,då bytte mina stjärnor i  stjärnbilden plats!!!
Ut me skräpet,,,la in högsta växeln och grävde mej fram som en mullvard i skrubben...UT me allt, sorterade, slängde, ner i tvättmasknin me lass på lass som kan gå till välgörenhet.
 Hård som flinta, ingen barmhärtighet fast ekot av min förra stjärnbild stod och vände och vred,,mjaaa,,kan vara bra att ha, kan bli modääärnt nångång,,mjää kan gå att sy om till nåt,, mjää, mina barn kanske tycker de e fint om nåt år,,mjäää kan bli dåliga tider...,mjäääääääääääääää!!
Jäääklar!! Och hur många gånger i mitt liv har jag tagit på mej någonting eller sytt om nångting som legat på vinden i tietusenhundra år!!??! NEVER!!! (nåja, det har hänt,,,faktiskt!)
Men, men, nu med facit på hand känns det väääldigt skönt, känns nästan som en utrensning i själen,,fritt, ledigt och bara så skööönt!
I går kväll tog jag dessutom mej tid att sätta mej ner och beställa nya mattor till hallen, gardiner till köket och sovrummet från Jotex. Härligt att få lite nytt in när gammalt är kastat!:)
Polarn satt och muttrade och morrade när han förstod att jag var i shoppingtager,,"det där har vi inte råd med nu, den här tiden på året,osv.osv...bjäfsbjäfsbjäfs!!!
Sur blev jag! Tycker jag sparar och gör om och tar till vara, använder och gör om gammalt skräp och tycker inte det är för mycket begärt om man ibland vill ha nånting nytt, nånting som piggar upp såhär i vårtider och som gör en ny hall verkligen ny!! Kaaarlar!!! Fattar då ingenting!! Varför just nu? Varför ska det vara nödvändigt??   Jooooo,,, Beacuse im worth it!!
Men nackdelen av att vara allmänt tankspridd, "snabb-arg" och disträ är ju att man glömmer att man skall vara sur länge om det ska göra nån verkan:)
Efter en stund glömde jag bort att jag var sur och kommenterade nåt om filmen vi kollade...SHIT!!  Då är det ju liksom ingen ide mera att vara sur! Då har ju liksom "bäst före datum" på surhet gått ut...
Men idag fick jag min revanch då polarn kom hem med ett rengöringsset till datorn!! Vaaa?!?! "Skojar du?!?!" sa jag. Kastar du bort 15 euro på bullshit, lurendrejeri?!?! Ja, kom inte här och gnälla när jag beställer "nödvändiga" saker för 150 euro!!! Herreje, putsa datorn me "köpeputs"!!! När det går lika bra och bättre med en liten dusch med fönsterputs på en hushållspappersbit!!
Måste väl inte säga att han påpekade skillnaden i pris... men som jag sa,,jaja, 15 e hit och 15 e dit i skit, det blir snabbt till pengar!! :)))
Nåja, nu är utrensning iallafall på gång. Linas rum, som naturligtvis fortfarande är både Icas och Linas rum!!!...ska bli ett gästrum och hobbyrum och där kan allt samsas i hobbyväg som nu är utspridd på olika platser både ut i garaget och och i huset,,,ja, förutom möblemålningen då:)
Hääärligt! Och mina flickor, syskon och andra trötta får en plats att sova på då jag får till nåt mysigt och funktionellt:)

Har ju inte skrivit på ett par veckor och måste ju bara få lägga in en bild från förra lördagens middag hos Nina och Chirster!! Jääättegoo mat! Räkcoctail till förrätt, grisfilé me trattissås och en massa gott tillbehör och till efterrätt en ljuuuvligt god chokladpaj!! Mätta som två gravida bläckfiskar cyklade vi hem, gick bra, trots mörkret och ...maten:) Tuuusen tack Nina och Christer för den middagen och den härliga kvällen!!!
Myyyysis hade vi hela kvällen i deras mathörna!!:)

bara en liten del av den goda maten!! Som vanligt när vargen får mat glöms kameran bort!:)

Och bilder från hallen. Färdig målad! Blev inte riktigt den grå-beige nyansen som jag menade. Går lite för mycket åt lila-hållet och det var ju inte meningen, eftersom jag tänkte mej små detaljer i rött...äääsch!!! Men annars är färgen fin. Nu återstår bara min del i det hela. Fantasin har flödat, både hos polarn och mej, så nu får vi bara vänta och se vad resultatet blir:)

Och till er alla,, ha en helt underbar helg och glöm inte att unna er en härligt vårig blombukett!!


2 kommentarer:

 1. Hördu hallen blev ju jättefin. Som i naun betär tidning

  H. Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe,,tääck Camilla!! Och nu e jag på gång me motivmålningen,,hejvilt!! Blir det inte fint så åtminstone ska det bli personligt:)) Ha det gött!!

   Radera