Summa sidvisningar

Välkommen till Hobby-hoppan!

Titta in, jag hoppas jag ger nån lite inspiration, ideér och glädje
Skratt och lite allvar, hobby, jobb och fritid i en salig röra :)

lördag 28 april 2012

sannsaga med modifikation..;)


Ett vrål från sovrumsdörren väckte den djupt sovande "sneckargumman" ( som hon kallas av sina grannar på prärien). Med ett förskräckt pip hoppar hon till i sängen så bolsterfjädrarna flyger runt i rummet och vakthunden morrar hotfullt och grinande visar tänderna. " what´s up dude??!?!" kacklar hon förskräckt.
 I dörren tornade hennes cowboy "sneckargubban" upp sej, otäckt och hotfullt morgonpigg och hans insvepande förde med sej en doft av nåt nytt, nåt man inte känt på flera månader. Misstänktsamt kikar hon upp ur bolstret, vad har hänt, varför luktar han så, varför låter han så?? Men så känner hon.... Kunde det vara....våren???
"Upp och hoppa din sjusovare, vintern är slut och snön är borta!!". 
 Så känner hon det.
 Den stärkta nattsärken som i vanliga fall knastrar i kylan på morgnarna känns plötsligt mjuk och varm. Fötterna som hon sätter i golvet och som i vanliga fall brukar frysa fast om man sitter och funderar för länge, får nu vakna och njuta av värmen i lugn och ro.
Hennes trötta, rödsprängda vinterögon kastar en blick ut genom de rödrutiga gardinerna och då ser hon...Inte en snöfläck så långt ögat kunde se, ingen ylande, hungrig varg och inga istappar som likt hungriga varulvständer hänger från fönstren!!
ÄÄNTLIGEN!!
Med sol ute och sol i sinnet spritter gumman ur sin fäll och skrider till verket. Kaffekitteln kokar redan på elden...(han är omtänksam hennes cowboy) och efter en första, varm kaffemugg tar hon sej an terassen, stenplattorna och utemöblerna. Dock inte med rotborste i år, eftersom det införskaffats en sk. högtryckstvätt sedan man fick elektrisiteten till byn...( :)..) så den proceduren gick i år på en half dag blott.


 Vintern hade dock satt sina spår, i flagande målfärg, ruttet träverk och döda träd, men i all sin misär blev iallafall allt rent och fräscht och sommargungan och grillen togs fram.
Snön som smält gjorde också vägen framkomlig till grannen och därmed fylldes det tomma äggförrådet på, härligt med nykläckta, färska ägg:)


Under isen som smält hittades också den sista oxfilébiten av oxen som frös och svalt ihjäl under den stränga vintern och som nu kom väl till pass för att fira vårens ankomst. Den tillreddes efter konstens alla regler och smakade som from heaven efter dagens vedermödor.
Gubben som smort sin plog, skruvat och donat med både harv, såmaskin och fodrat ut och borstat sina hästar.
Gumman som i sitt anletes svett skurat hela gården,,(ähh,,vi kan väl glömma det där med högtryckstvätten!!!)

Så här gjorde gumman med köttet som cowboyen med varsamma händer grillade och övervakade.


Marinad på
 1. 1 msk farinsockar
 2. 2 msk grillkrydda
 3. ½dl olja
 4. 2 msk soja
 5. 1 msk worcestershiresås
Banka filéerna och lägg i marinad några timmar.
En BBQ-sås som jag haft recept på förr i min gamla blogg  här , men som jag nu gjorde en stor sats av för att frysa in. Bra att ha när sommarvärmen slår till och man inte orkar och vill stå vid spisen. Gjorde den på 1 liter vatten och två brk krossade tomater med chili och lät den koka över 2 timmar. Mycket ingredienser kan tyckas men inte så svårtillverkad iallafall, bara att kasta i allt i grytan och låt koka ett par timmar.

En potatis/bacon och grönsakspytt grillades i "hålpanna", behöver något längre tid än än köttet.
 1. 6 kokta potatisar, skalas och tärnas
 2. 2 kokta morötter i stavar
 3. små majskolvar på burk
 4. gröna bönor
 5. klyftor av paprika
 6. champinjoner i skivor
 7.  1 förp.knaperstekt baconbitar
Lägg alla ingredienser utom dom stekta baconbitarna i grillpannan ( stekpanna med hål i) och häll över olja, grillkrydda och lite svartpeppar och rör om. Grilla tills allt har fått en liten grillyta och häll över i en serveringsskål, häll över baconet och färska örter ( persilja, timjan, basilika osv.)


Och sent om sider kom jag på att jag ville ha en grillad tomat med ost,,,blev för kort stund på grillen..men annars smakade allt bra:)

Villa San-Juliette. Prova och du är såld!!! Perfekt till grillat och hot BBQ-sås!!Till den grymma, blodtörstande varghundens stora glädje hittade vi också några förfrusna hönor som smält fram under snön. Kokades i ris och den stackars hunden som levt blott på avknagade gamla grisöron hela vintern, slukade ransonen på mindre än 2 sekunder!:)

Låt inte skenet bedra! Visst kan det se ut som om det är väldans synd om Tuss-kissen som nedslagen sitter och suckar ömkligt vid den tomma tallriken, men jag lovar, hade jag lagt en tallrik av samma mat åt henne så hade hon inte ens bevärdigat den med en blick!! Men konsten att demonstrera och "tycka synd om mej", ja, se det har hon!!:)

Ha en skön helg för det tänkte jag ha!!
because i'm worth it!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar